• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Gorski kotar – Fužine

PROGRAM ŠKOLE U PRIRODI:

1. dan: FUŽINE
Špilja VreloPolazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja autocestom prema GORSKOM KOTARU. Po dolasku u FUŽINE smještaj u Pansion Arnika. Nakon smještaja slijedi upoznavanje s Fužinama – šetnja mjestom uživajući u prirodi. Posjet Crkvi Sv. Antuna Padovanskog te šetnja ovim prekrasnim goranskim mjestom uz jezero Bajer (preporučamo vožnju turističkim brodićem koja traje cca 30 minuta i pruža prekrasan pogled na Fužine, a na brodu ćemo čuti i zanimljive priče o Fužinama i Gorskom Kotaru). Poslijepodne društvene igre, zabava. Večera, zabava, noćenje.

2. dan: ŠPILJA VRELO i RANCH VRELO
Doručak. Poslije doručka odlazak u posjetu ŠPILJI VRELO. Razgled špilje koju još nazivaju Postojna u malom: iako je dugačka samo 300 metara, izuzetno je lijepa i bogata špiljskim ukrasima, a osobitu vrijednost špilji daje voda – na samo pedesetak metara nalazi se prekrasan gorski izvor, jezero i ponor koji je čine posebno atraktivnom. Nakon razgleda slijedi povratak u Fužine na ručak. Oko 15 h odlazak do Rancha Vrelo, upoznavanje sa životinjama, jahanje… Povratak u Pansion Arnika, igra, zabava, večera. Noćenje.

3. dan: LOKVE
Nakon doručka odlazak u LOKVE i posjet jedinstvenom Muzeju žaba – zbirka muzej sadrži velik broj exponata, od prepariranih žaba, prikaza razvoja žaba, pa sve do igračaka i suvenira Povratak u Fužine na ručak. Poslijepodne uživanje u vožnji kočijom po Fužinama. Večera, zabava, noćenje.

etnografska zbirka4. dan: NP RISNJAK
Doručak. Odlazak prema Lukovdolu i Nacionalnom parku RISNJAK. Šetnja poučnom stazom Leska u pratnji stručnog vodiča – kroz ovu jedinstvenu stazu svi posjetitelji mogu upoznati prirodno i kulturno nasljeđe ovog nacionalnog parka. Nakon obilaska slijedi povratak u Arniku na ručak. Poslijepodnevna sportska natjecanja, zabava. Večera, zabava. Noćenje.

5. dan: LIČ
Doručak. Ujutro odlazak do mjesta LIČ i razgled etnografske zbirke. Zbirka predstavlja spomenik kulture kroz koji je predstavljena povijest i tradicija Fužina i Gorskog kotara. Nakon razgleda povratak u Fužine na ručak. Nakon ručka slijedi odjava iz pansiona i povratak kući. Dolazak ispred škole u kasnim poslijepodnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO UČENIKU: ovisi o broju učenika i pratitelja

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u pansionu Arnika u Fužinama na bazi 4 puna pansiona, ulaznicu za špilju Vrelo, posjet ranču Vrelo s uključenim jahanjem konja, poludnevni izlet u Nacionalni park Risnjak s ulaznicom, posjetu etnografskoj zbirci u Liču, ulaznicu za Muzej žaba u Lokvama, vožnja kočijom kroz Fužine, trošak pedagoške pratnje učitelja, organizaciju i vodstvo programa, osiguranje od posljedice nesretnog slučaja, jamčevno osiguranje.


Pošaljite upit