• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

PORTUGAL – AVIONOM

PROGRAM PUTOVANJA AVIONOM:

1. dan ZAGREB – LISABON – PORTO
Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon po redu letenja. Po dolasku u Lisabon odlazak do grada, slobodno za šetnju gradom u pratnji vodiča. Slijedi let za Porto. Smještaj u hotel. Večera, zabava, noćenje.

Porto2. dan PORTO
Doručak. Odlazak u razgled grada koji je 1996. god. proglašen dijelom svjetske baštine: KATEDRALA, CASA DA MUSICA, CRKVA SV. FRANCISKA, šetnja VILLA NOVA DE GAIOM uz obalu rijeke DOURO, dvorac QUEIJO, kula CLERIGOS i druge znamenitosti, poznat i po čuvenom vinu Porto, mogućnost posjete nekom od vinskih podruma, slobodno poslijepodne za kupanje, odmor. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

3. dan PORTO – COIMBRA- FATIMA – BATALHA- OBIDOS – LISABON
Doručak. Odlazak za COIMBRU. Razgled grada u pratnji vodiča. Nastavak putovanja za FATIMU koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište. Nastavak do BATALHE te posjet osebujnom, nikad dovršenom GOTIČKOM SAMOSTANU I CRKVI SANTA MARIA DA VITORIA. Slijedi odlazak prema OBIDOSU, slikovitom gradu poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog starteške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „GINGA“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Nakon razgleda odlazak za LISABON sa planiranim dolaskom u večernjim satima. Smještaj u hotel, večera, zabava, noćenje.

Hieronymites-Monastery-Mosteiro-dos-Jeronimos-located-in-Lisbon-Portugal4. dan LISABON
Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled grada s vodičem: TRG ROSSIO, SAMOSTAN SV. JERONIMA (odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama), BELEMSKA KULA, AVENIJA SLOBODE, te SPOMENIK OTKRIĆA. Kraće slobodno vrijeme te slijedi nastavak organiziranog razgleda: ČETVRT ALFAMA (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.), BAIXA, šetnja karakterističnim ulicama, razgled katedrale sagrađene u 12. stoljeću… Povratak u hotel, večera, zabava, noćenje.

CabodaRoca5. dan LISABON- SINTRA-CABO DA ROCA- CASCAIS-LISABON
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do SINTRE, grada pod zaštitom UNESC0-a, s osebujnom kraljevskom palačom i najzapadnije točke Europe, CABO DA ROCE. Put nas dalje vodi do CASCAISA, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U popodnevnim satima povratak u Lisabon te slobodno vrijeme za odmor i kupnju. Povratak u hotel, večera, zabava, noćenje.

estoril-tamariz6. dan LISABON – ESTORIL
Doručak. Odlazak do ESTORILA (poznatog po utrkama Formule 1). Šetnja i razgled grada u pratnji vodiča. Odlazak na kupanje na plažu. Slobodno vrijeme za zabavu, kupanje, odmor, šetnju… Povratak u hotel, večera u tipičnom portugalskom restoranu. Zabava, noćenje.

7. dan LISABON-ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite sadržaje do polaska aviona. Polazak aviona iz LISABONA prema redu letenja, dolazak u Zagreb.

CIJENA ARANŽMANA: ovisi o broju učenika i pratitelja

Cijena uključuje: povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Porto-Zagreb / smještaj u hotelima u Lisabonu i Portu u 1/3 sobama na bazi polupansiona, jedno piće uz večeru / 1 večera u restoranu u Lisabonu / ulaznicu za crkvu i samostan u Batalhi / ulaznica za kraljevsku palaču u Sintri / ulaznica za samostan Sv. Jeronima u Lisabonu / razglede prema programu / licenciranog turističkog pratitelja / prijevoz autobusom po programu / troškove pedagoške pratnje profesora / međunarodno zdravstveno osiguranje / osiguranje od otkaza putovanja, jamčevinu i organizaciju putovanja.

 


Pošaljite upit