• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Nacionalni park Sjeverni Velebit

PROGRAM PUTOVANJA AUTOBUSOM:

NP Sjeverni Velebit (flora)Polazak ispred škole u 07.00 sati. Vožnja autobusom u smjeru Karlovca i dalje Likom (uz zaustavljanja prema potrebi) do mjesta Krasno u kojem se nalazi sjedište NP Sjeverni Velebit.
U sjedištu ćemo prisustvovati prezentaciji edukativnog dokumentarnog filma o flori i fauni NP Sjeverni Velebit koji traje cca 30 minuta. Nakon filma, slijedi vožnja autobusom makadamskom cestom u NP Sjeverni Velebit – dolazimo do dijela parka gdje izlazimo iz autobusa i nastavljamo pješačenje (cca 15 minuta) do Zavižana. Pješačenje do Zavižana je atraktivna šetnja uz prekrasne pejzaže vrhova Velebita i jadranske otoke te dolazimo do planinarskog doma na Zavižanu u kojem se nalazi i naša poznata meteorološka stanica.
U domu će nas dočekati domaćin koji će nam ispričati zanimljive priče o ekstremnim uvjetima življenja na Velebitu. Slijedi šetnja do jedinstvenog botaničkog vrta.  Vrt se nalazi na nadmorskoj visini od 1480 metara, a u njegovu središnjem dijelu nalazi se Balinovačka ponikva oko koje vodi kružna kamenita staza duga 600 metara. S nje se možete uspeti planinarskim stazama na okolne vrhove – Veliku kosu (1622 m n.v.), Balinovac (1602 m n.v.) i Veliki Zavižan (1676 m n.v.). Sa staze se odvajaju i kamenite stube kojima se možete spustiti na dno Balinovačke ponikve, na 1430 m n.v.

CIJENA ARANŽMANA PO UČENIKU: ovisi o broju učenika i pratitelja te o datumu realizacije.
Moguće doplate: ručak u restoranu, izlet brodom na otočić Visovac

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom (klima, DVD, razglas, licenca za prijevoz djece), ulaznicu i stručno vodstvo u NP Sjeverni Velebit, prezentaciju u Krasnom, licenciranog turističkog pratitelja, osiguranje učenika od posljedica nezgode/nesretnog slučaja, osiguranje jamčevine, pedagoški nadzor učenika, pripremu i organizaciju putovanja.


Pošaljite upit