• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Krapina – muzej neandertalaca

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak ispred škole u jutarnjim satima.

hušnjakovo

Vožnja autobusom do Krapine uz uvodno izlaganje Vašeg turističkog pratitelja o Krapini, neandertalcima, LJ, Gaju i svemu što nas na današnjoj terenskoj nastavi očekuje.
Po dolasku u Krapinu, slijedi razgled grada u pratnji vodiča i zanimljivu priču vodiča o važnim ličnostima iz Krapine, o Hrvatskom zagorju. Slijedi odlazak u posjet rodnoj kući Ljudevita Gaja gdje nas dočekuje stručni vodič koji će nas upoznati s likom i djelom Ljudevita Gaja. 

Muzej Ljudevita Gaja otvoren je 1966. godine u njegovoj rodnoj kući, a izložen je njegov namještaj, slike (ulja na platnu, rad slikara Ivana Tišova) portreti Gaja i njegove obitelji, fotokopije Gajevih rukopisa, tiskanih tekstova, knjiga i brošura te novina i časopisa koje je uređivao i izdavao.
Nakon obilaska rodne kuće, kraći odmor te odlazak do brda Hušnjakovo gdje ćemo posjetiti MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA.
Muzej krapinskih neandertalaca, površine oko 1.200 m2,  jedan je od najmodernijih muzejskih projekata u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Očekuje Vas zanimljiva priča o životu i kulturi neandertalskog čovjeka u Krapini, mnoštvo multimedijskih i drugih sadržaja, te nadasve posebna arhitektura. Novi muzej povezan je uređenim pješačkim stazama sa samim nalazištem krapinskog pračovjeka na brdu Hušnjakovo.
Obilazak muzeja uz stručno vodstvo kustosa – cca 45 minuta.

CIJENA ARANŽMANA PO UČENIKU: ovisi o broju učenika i pratitelja te datumu realizacije

CIJENA UKLJUČUJE:

-prijevoz turističkim autobusom
-ulaznicu i stručno vodstvo u rodnoj kući Lj. Gaja
-ulaznicu i stručno vodstvo u Muzeju krapinskih neandertalaca
-gratis putovanje za 2 učenika
-licenciranog turističkog pratitelja
-troškove pratitelja učenika
-osiguranje od posljedica nezgode/nesretnog slučaja
-pripremu i organizaciju putovanja


Pošaljite upit