• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Fužine – Park šuma Golubinjak

PROGRAM PUTOVANJA AUTOBUSOM:

Špilja VreloPolazak ispred škole u 07.30 sati. Vožnja autobusom u smjeru Karlovca i dalje do Fužina. Po dolasku, slijedi šetnja ovim prekrasnim goranskim mjestom uz jezero Bajer (preporučamo vožnju turističkim brodićem koja traje cca 30 minuta i pruža prekrasan pogled na Fužine, a na brodu ćemo čuti i zanimljive priče o Fužinama i Gorskom Kotaru općenito). Nakon obilaska, slijedi odlazak u posjet Špilji Vrelo čija se starost procjenjuje na 3,5 do 4 milijuna godina.
Iako je dugačka samo 300 metara, izuzetno je lijepa i bogata špiljskim ukrasima. Osobitu vrijednost špilji daje joj voda – na samo pedesetak metara nalazi se prekrasan gorski izvor, jezero i ponor koji je čine posebno atraktivnom. Bistar i hladan gorski potok je iz porječja rijeke Ličanke i u izrazito kišnim razdobljima poplavljuje špilju. Nakon obilaska špilje, slijedi odlazak do Park šume Golubinjak koja se prostire na 51 hektara zaštićenog područja na nadmorskoj visini od 800 metara. Obilazak Park šume uključuje edukativnu priču o flori i fauni šume, a vidjeti ćemo i najimpozantnije drvo „Kraljica šume“ – divovska jela starosti od preko 250 godina, visinom preko 35 metara i širine u promjeru od 140 cm. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za igru, šetnju, odmor na uređenim zelenim površinama ili preporučamo ručak u restoranu u Park šumi.
Povratak prema mjestu polaska u poslijepodnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO UČENIKU: ovisi o broju učenika i pratitelja te datumu realizacije
Moguće doplate: ručak u restoranu,  vožnja turističkim brodom po jezeru Bajer

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom (klima, DVD, razglas, licenca za prijevoz djece), ulaznicu za špilju Vrelo uz stručno vodstvo, ulaznicu za Park šumu Golubinjak uz stručno vodstvo, licenciranog turističkog pratitelja, osiguranje učenika od posljedica nezgode/nesretnog slučaja, jamčevinu, pedagoški nadzor učenika, pripremu i organizaciju putovanja.


Pošaljite upit