• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Vrila Gacke – Utočište medvjeda Kuterevo

PROGRAM PUTOVANJA AUTOBUSOM:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPolazak ispred škole u 07.30 sati.  Vožnja autobusom u smjeru Karlovca i dalje Likom koju krasi jedna od najčišćih rijeka svijeta – Gacka. Panoramska vožnja uz pogled na rijeku Gacku te dolazak na Vrila (izvor) rijeke Gacke – Majerovo i Tonkovića vrilo.
Na Majerovu vrilu vidjeti ćemo stare mlinice u kojima se nekada mljelo žito i bile su od velike važnosti za život lokalnog stanovništva dok su mlinice danas samo turistička atrakcija ali valja napomenuti da se naš domaćin g. Majer i dan danas bavi prezentacijama mljevenja žita pa i proizvodnje brašna za prodaju.
Slijedi odlazak do Tonkovića vrila gdje ćemo čuti zanimljivu priču vodiča o važnosti rijeke Gacke za Liku nekada i danas.
Nakon razgleda Vrila, slijedi nastavak vožnje dalje do malog ličkog sela Kuterevo – u selu je čuvana je ruralna arhitektura i narodne domaće tradicije, kao što su izrada predmeta od drva: lička tamburica dangubica u Kuterevu poznata kao kuterevka, bačve, stolice …, a posebna atrakcija sela je UTOČIŠTE ZA MLADE MEDVJEDE pod vodstvom g. Crnkovića koji će nas dočekati i provesti utočištem, a kroz zanimljivu priču dočarati nam svrhu centra i njegovu važnost za očuvanje vrsta.
Nakon razgleda centra, preporučamo odlazak na ručak ili slobodno vrijeme za šetnju, slikanje, igru … Povratak prema Zagrebu u poslijepodnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO UČENIKU: ovisi o broju učenika i pratitelja te o datumu realizacije

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom (klima, DVD, razglas, licenca za prijevoz djece), posjet Vrilima Gacke, pristojbu za posjet utočištu u Kuterevu, licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja, osiguranje učenika od posljedica nazgode/nesretnog slučaja, osiguranje jamčevine, troškove pratitelja učenika, pripremu i organizaciju putovanja.


Pošaljite upit