• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Tisuću okusa crvene Istre

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:
MotovunPolazak autobusa u jutarnjim satima. Vožnja autobusom do Trsata, poznatog hrvatskog marijanskog svetišta Gospe Trsatske koje je posjetio i Papa Ivan Pavao II gdje ćemo posjetiti crkvu Gospe Trsatske, Trsatsku gradinu i kapelu zavjetnih darova. Nakon obilaska svetišta, slijedi odlazak do Motovuna – jedinstveni gradić u samom srcu Istre koji se smjestio na samom vrhu brežuljka iznad rijeke Mirne koji je pod zaštitom UNESCO-a – obilazak grada uz stručno vodstvo te uživanje u pogledu na dolinu rijeke Mirne. Nakon obilaska Motovuna, slijedi odlazak do malog istarskog mjesta Livade poznato po tartufima i sajmu tartufa. Slijedi posjet imanju Zigante gdje ćemo imati prezentaciju traženja tartufa uz asistenciju psa, a nakon toga i degustaciju TARTUFA i jela od bijelog i crnog tartufa. Tartufi su obavezna delicija u svim vrhunskim restoranima diljem svijeta.
Slijedi kraća prezentacija ovih delicija uz zanimljivu priču gljivara i enologa. Nakon degustacije, slijedi odlazak do Novigrada gdje ćemo posjetiti Muzej Lapidarium koji čuva jednu od najvažnijih zbirki kamenih spomenika u Hrvatskoj. Ima ih oko stotinu, potječu iz vremena od 1. do 18. stoljeća, a polovica je izložena u stalnom postavu muzeja. Nakon razgleda, slijedi odlazak u hotel, smještaj u sobe. Večera u hotelu od istarskih delicija od kojih valja spomenuti i NOVIGRADSKE KAPEŠANTE koje gurmani smatraju jednom od najukusnijih školjaka na svijetu zbog miješanja slatke i slane vode u novigradskom akvatoriju.

2. dan:
jelo od boškarinaDoručak, nakon doručka slijedi odlazak do Poreča – razgled grada u pratnji lokalnog vodiča gdje svakako treba spomenuti posjet EUFRAZIJEVOJ BAZILICI koja je također pod zaštitom UNESCO-a i nezaobilazna je destinacija posjetiteljima Poreča. Nakon obilaska, slijedi odlazak autobusom do jednog od tipičnih istarskih seoskih gospodarstava gdje nas dočekuje domaćin i upoznaje s istarskim govedom – Boškarin, uzgojem magaraca, uzgojem vinove loze … Slijedi degustacija domaćeg sira s maslinama i tartufima, a za ručak ćemo uživati u jelima od BOŠKARINA. Nakon ručka, degustirat ćemo još dvije vrste poznatih istarskih vina: ISTARSKU MALVAZIJU i MUŠKAT MOMJANSKI koji su pravi istarski biseri.

Slijedi nastavak vožnje dalje prema jugu Istre, dolazimo do Limskog kanala – zaljeva na zapadnoj obali Istre, koji je nastao kao estuarij rijeke Pazinčice. Ukrcaj u brod te vožnja kanalom uz zanimljivu priču o uzgoju školjaka, a na brodu ćemo uživati u zvucima Dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja – kompleksan stil folklorne glazbe koji se zasniva na netemperiranim tonskim odnosima te karakterističnoj boji tona koji se kod vokalne glazbe postiže snažnim pjevanjem djelomice kroz nos, a kao takav je pod UNESCO-vom zaštitom. Uz zanimljive zvuke Dvoglasja, kušat ćemo i BISKU, domaću istarsku rakiju koja se priprema od komovice, imele i triju vrsta trava. Vožnja Limskim kanalom završava u Rovinju gdje ćemo posjetiti Ekomuzej Kuća o batani – interpretacijsko i dokumentacijsko središte ekomuzeja koji je smješten na dva kata tipične rovinjske kuće i upućuje na integriranost Ekomuzeja u svakodnevnom životu grada i njihovih građana. Multimedijalni stalni postav prostire se na stotinjak metara četvornih i obuhvaća tri galerijska prostora, obilazak uz stručno vodstvo domaćica.
Nakon razgleda, slijedi odlazak autobusom do Pule, smještaj u sobe. Večera, noćenje.

3. dan:
NP BrijuniDoručak. Nakon doručka slijedi obilazak grada Pule uz stručno vodstvo gdje svakako treba spomenuti posjet Amfiteatru, najvećem i najsačuvanijem spomeniku antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Nakon obilaska grada, slijedi odlazak autobusom do Fažane gdje nas u konobi očekuje ručak od istarskih delicija: ISTARSKI PRŠUT, ISTARSKI FUŽI i OMBOLO koji su dio tradicionalne istarske kuhinje. Nakon ručka, ukrcaj na brod te obilazak NP Brijuni – obilazak parka traje 4 sata i uključuje vožnju brodom, vožnju turističkim vlakićem i pješice. Nakon obilaska, povratak na kopno te nastavak autobusom dalje prema mjestu polaska.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: ovisi o broju putnika

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u hotelima u Novigradu i Puli na bazi 2 polupansiona, degustaciju Tartufa u Livadama, ulaznicu za Muzej Lapidarium, ulaznicu za Eufrazijevu Baziliku, ulaznicu za Ekomuzej Kuća o batani, ručak na seoskom gospodarstvu, vožnju brodom Limskim kanalom, prezentaciju Dvoglasja i rakije Biske na brodu, lokalnu ulaznicu za Amfiteatar u Puli, ručak u Fažani, ulaznicu za NP Brijuni, turističkog pratitelja tijekom putovanja, pripremu i organizaciju putovanja.


Pošaljite upit