• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Stoljetni okusi Dalmacije

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:
morske orguljePolazak autobusa u jutarnjim satima. Dolazak u Nin – posjet spomeniku Grguru Ninskom i laganom šetnja do Parka Solane Nin – obilazak solane uz stručno vodstvo u sklopu koje ćemo posjetiti i Muzej soli uz mogućnost kupnje soli. Slijedi odlazak do jedne od “Konobe Dalmacija” gdje ćemo degustirati poznatu deliciju ninskog kraja – NINSKI ŠOKOL – suhomesnata delicija svinjskog mesa koja se priprema s morskom soli i crnim vinom. Nakon degustacije, slijedi odlazak autobusom do Zadra – sastanak s lokalnim vodičem te odlazak na razgled grada: ORGULJE, POZDRAV SUNCU, CRKVA SV. DONATA …, a posebno valja istaknuti posjet Muzeju antičkog stakla koji je arheološki muzej, ali je specijaliziran sa svojim postavom i predstavlja jedinstvenu zbirku od preko 5000 različitih staklenih predmeta iz doba antike. Razgled grada završavamo na zadarskoj rivi gdje ćemo popiti MARASCHINO – jedinstveni liker od dalmatinske višnje maraske koji se proizvodi u Zadru. Odlazak u hotel Colentum, smještaj u sobe, večera, noćenje.

2. dan:
Doručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do mjesta Polače gdje ćemo posjetiti Poljoprivrednu zadrugu MASVIN – jedinstveno imanje na kojem se uzgajaju tisuće sadnica maslina i tisuće čokota vinove loze od kojih se dobivaju vrhunski proizvodi. Nakon uvodne riječi domaćina, slijedi obilazak imanja i degustacija ekstra djevičanskog maslinova ulja domaće proizvodnje, a potom odlazimo u vinski podrum gdje ćemo degustirati autohtona vina: Syrah, Crljenak, Muškat Žuti i Merlot. Slijedi nastavak vožnje autobusom do PP Vransko jezero – panoramska vožnja kroz park uz upoznavanje flore i faune kroz zanimljivu priču vodiča. Nakon razgleda, slijedi odlazak do Kuće dalmatinskog pršuta gdje ćemo imati degustaciju vrhunskog DALMATINSKOG PRŠUTA i obilazak pršutane uz zanimljivu priču domaćina o proizvodnji pršuta. Nakon obilaska, očekuje nas ručak – dalmatinski specijalitet JANJETINA ISPOD PEKE s krumpirima i povrćem. Nakon ručka, slijedi odlazak autobusom do Šibenika – razgled grada u pratnji vodiča od čega valja istaknuti posjet Katedrali Sv. Jakova koja je pod zaštitom UNESCO-a te posjet Tvrđavi sv. Nikole i sv. Mihovila koje ponosno stoje već stoljećima u čast Krešimirovu gradu. Smještaj u hotel Panorama, večera, noćenje.

3. dan:
drniški pršutDoručak. Nakon doručka, slijedi odlazak autobusom do Skradina gdje se ukrcavamo na brod i vozimo se u NP KRKA – obilazak Skradinskog buka te posjet otočiću Visovac na kojem se nalazi crkva iz 17. stoljeća i franjevački samostan. Slijedi kraća vožnja brodom na drugu stranu parka gdje nas čeka autobus te odlazak do Pakova Sela gdje se nalazi Etnoland Dalmati – jedinstveno imanje u kamenu na kojem nas dočekuje domaćica s rakijom travaricom i suhim smokvama što je tradicionalna dobrodošlica u Dalmaciji, a nakon obilaska imanja kušat ćemo i poznati DRNIŠKI PRŠUT koji je poznati brend u cijeloj Hrvatskoj pa i šire. 
Nakon degustacije pršuta, slijedi odlazak autobusom do Splita, smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. dan:
Doručak. Nakon doručka, sastanak s lokalnim vodičem te obilazak grada uz lokalnog vodiča gdje valja spomenuti posjet Dioklecijanovoj palači koja je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon razgleda grada Splita, očekuje nas ručak – dalmatinski specijalitet – HOBOTNICA ISPOD PEKE s krumpirima i maslinovim uljem što je već godinama poznati specijalitet koji se nudi u Dalmaciji. U poslijepodnevnim satima, slijedi odlazak do Solina i Lokaliteta Salona koji spada pod Arheološki muzej u Splitu, a posjetiteljima omogućava upoznavanje povijesti antičke Salone kroz brojne zbirke i ostatke staroga grada. Povratak u Split, slobodno vrijeme do večere, večera, noćenje.

5. dan:
dubrovnikDoručak. Nakon doručka, slijedi odlazak autobusom do Poljica, kraj, istočno od Splita gdje ćemo posjetiti jedno od seoskih gospodarstava na kojem ćemo degustirati poznati specijalitet POLJIČKI SOPARNIK – pita od blitve koja se priprema na vrućem pepelu i tradicionalno je jelo ovoga kraja. Nakon degustacije soparnika, slijedi odlazak autobusom prema Metkoviću do mjesta Vid gdje ćemo posjetiti novi Arheološki muzej Narona. Na ovom jedinstvenom arheološkom nalazištu tijekom istraživanja 1995. i 1996. pronađeno je najmanje 19 kipova te ostaci rimskog hrama Augusteuma, a 16 kipova rimskih careva i drugih pripadnika carske obitelji, koji čine osnovu muzejskog postava. Nakon razgleda muzeja, slijedi odlazak do Metkovića gdje ćemo se ukrcati na neretvanske lađe i krenuti u foto safari Neretvom što je posebna atrakcija ovoga kraja. Ugodnom vožnjom lađama dolazimo do Neretvanske kuće gdje nas dočekuje domaćin koji će nam prezentirati i opisati život uz Neretvu, a nakon pića dobrodošlice očekuje nas ručak posebnog menu-a: NERETVANSKI BRODET OD JEGULJA I ŽABA, i LISKA na lovački način. Nakon ručka, slijedi odlazak autobusom do hotela, smještaj u sobe, slobodno do večere, večera, noćenje.

6. dan:
Doručak. Nakon doručka, slijedi odlazak autobusom do Dubrovnika gdje nas dočekuje lokalni vodič i krećemo u razgled grada: STRADUN, ZIDINE … Nakon obilaska, slijedi odlazak na ručak u jednu od dubrovačkih konoba gdje ćemo kušati poznata južnodalmatinska vina Dingač i Pošip, a za ručak ćemo imati riblji menu – brancin i oradu s gradela dok ćemo za desert imati poznatu DUBROVAČKU ROŽATU. Nakon ručka, povratak autobusom prema mjestu polaska.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: ovisi o broju putnika

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u hotelima**** (1/2 soba) na bazi 5 polupansiona, ulaznicu za Park Solanu Nin, degustaciju šokola u Ninu, lokalnog vodiča u Zadru, ulaznicu za Muzej antičkog stakla, degustaciju Maraschina, degustacije na imanju Masvin, degustaciju pršuta, ulaznicu za NP Krka i izlet na Visovac, degustacije u Pakovom Selu, lokalnog vodiča u Splitu, posjet Dioklecijanovoj palači, degustaciju Poljičkog soparnika, ulaznicu i stručno vodstvo za Arheološki muzej Narona, ulaznicu za lokalitet Salona, ulaznice za tvrđave u Šibeniku, foto safari Neretvom, ručak u Neretvanskoj kući, lokalnog vodiča u Dubrovniku, ulaznicu za dubrovačke zidine, ručak u Dubrovniku, turističkog pratitelja tijekom putovanja.


Pošaljite upit