• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Gastronomski biseri zelenog srca Hrvatske

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:
zeleni virPolazak autobusa u jutarnjim satima. Vožnja autobusom do Skrada u blizini kojeg ćemo posjetiti jedinstvene atrakcije ovog dijela Gorskog kotara – VRAŽJI PROLAZ I ZELENI VIR. Vražji prolaz je 800 m dugačak kanjon, a kroz usku guduru-sutjesku, široku oko 2 metra, među stijenama visokim 100-ak metara, probija se gorski potok Jasle. Kanjonom se prolazi drvenim stepenicama i mostićima preko potoka koji nas vode do Zelenog vira – snažnog izvora u dnu plitke špilje, podno 70-ak metara visoke, živopisne slojevite stijene niz koju se kao bijela zavjesa, ruši potok obasipajući ulaz tisućama kapljica. Nakon obilaska, slijedi odlazak autobusom do malog goranskog mjesta LOKVE gdje se nalazi prekrasno Lokvarsko jezero. Inače, Lokve su poznate po ŽABLJIM KRACIMA, vrhunskim gastronomskim delicijama koje ćemo kušati u jednom od restorana na obali Lokvarskog jezera. Nakon ručka, slijedi posjet obrtu “Kotač” u Lokvama gdje se proizvode jedinstveni likeri s okusima Gorskog kotara pa ćemo tako imati prilike kušati: liker od DIVLJE RUŽE, PLAVU MRČU, PAPRU i SAN HUBERTA čija je baza bobičasto voće Gorskog kotara. Nakon degustacije slijedi odlazak autobusom do Fužina, smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan:
Doručak. Nakon doručka, slijedi šetnja obalom jezera Bejer u Fužinama i vožnja turističkim brodićem po jezeru gdje ćemo uživati u prekrasnim pejzažima, a na brodu ćemo imati degustaciju poznate goranske rakije MEDICE i PAŠTETE OD JELENA I VEPRA. Nakon vožnje, slijedi posjet ŠPILJI VRELO, dugoj 300 metara, izuzetno lijepoj i bogatoj špiljskim ukrasima. Osobitu vrijednost daje joj voda – na samo pedesetak metara nalazi se gorski izvor, jezero i ponor koji je čine posebno atraktivnom. Nakon obilaska špilje, slijedi odlazak na ručak u konobu u Fužinama gdje kušati jela od divljači: gulaš od divljači s palentom, POLICE KRUMPIRA SA SLANINOM i veprića ispod peke, jela tipična za goranski kraj.

Slobodno poslijepodne za odmor, šetnju… Kraći odmor te odlazak autobusom do Park šume Golubinjak – obilazak park šume uz stručno vodstvo i zanimljive priče o flori i fauni gdje posebnu atrakciju čini “Kraljica šume” – divovska jela starosti preko 250 godina, visinom preko 35 m i širinom u promjeru od 140 cm. U kasnim poslijepodnevnim satima, slijedi odlazak autobusom do DELNICA gdje ćemo posjetiti Kaštel Zrinski u kojem se nalazi stalni izložbeni postav lovstva, šumarstva i ribolova. U pansionu Lovački dom, prije večere, imat ćemo prezentaciju i degustaciju kravljeg sira ŠKRIPAVCA te večeru tipičnih goranskih specijaliteta od kojih valja izdvojiti: GULAŠ OD PUHA, PRŠUT OD MEDVJEDA i DIMLJENO MESO JELENA, a cijeli ugođaj upotpunit će zvuci harmonika heligonki koje su tipične za gorsku Hrvatsku. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan:
Frankopanski kastel, OgulinDoručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do Ogulina – šetnja gradom uz razgledavanje grada te dolazimo do Zavičajnog muzeja smještenog u starom Frankopanskom kaštelu s nekoliko bogatih muzejskih zbirki. U muzeju nas dočekuje kostimirani kustos (Ivana Brlić Mažuranić) koji nas vodi kroz postave muzeja. Nakon razgleda muzeja, slijedi posjet Ivaninoj kući bajke – multimedijalni i interdisciplinarni centar koji svojim stalnim postavom na rincipu kreativnosti i upotrebi novih tehnologija slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo Ivane Brlić Mažuranić. Nakon obilaska, slijedi odlazak u restoran Kod Ive na jezeru Sabljaci gdje nas dočekuje piće dobrodošlice – DOMAĆA BOROVA RAKIJA, tradicionalno piće goranskog kraja, a za ručak ćemo guštati tradicionalne ogulinske specijalitete: OGULINSKA MASNICA I MOŠNJE, SMISAN KRUH (kruh od 5 vrsta brašna) te OGULINSKO KISELO ZELJE. Nakon ručka, slobodno vrijeme za šetnju uz obalu jezera Sabljaci. Povratak prema Fužinama u kasnijim poslijpodnevnim satima. Večera, noćenje.

4. dan:
Doručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do Crnog Luga – ulaska u NP RISNJAK. Obilazak poučne staze LESKA uz stručno vodstvo: staza je duga 4,2 km niz koju su postavljene 23 informacijske table koje su iznimna prilika za upoznavanje flore i faune parka. Nakon obilaska parka, slijedi odlazak na ručak u jedan od tipičnih goranskih restorana gdje ćemo imati prilike kušati specijalitete od gljiva: VRGANJE, LISIČARKE….. Nakon ručka slijedi degustacija nezaobilaznog goranskog deserta – ŠTRUDLA OD BOROVNICE koja je često prisutna na brojnim jelovnicima u ugostiteljskim objektima Gorskog kotara. Povratak prema mjestu polaska u kasnim poslijepodnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: ovisi o broju putnika

CIJENA UKLJUČUJE:
smještaj u hotelu*** na bazi 2 polupansiona i 1 noćenje s doručkom, ulaznicu za Zeleni Vir i Vražji prolaz, ručak i degustaciju likera u Lokvama, ulaznicu za špilju Vrelo, ručak u Fužinama, ulaznicu za Zavičajni muzej u Ogulinu, ulaznicu za Ivaninu kuću Bajke, vožnju brodom u Fužinama, ručak na jezeru Sabljaci, ulaznicu za PŠ Golubinjak, večeru u Delnicama, ulaznicu za NP Risnjak, ručak u NP Risnjak.


Pošaljite upit