• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Gasto užici Hrvatskog zagorja i Međimurja

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan:
zagorski-štrukliPolazak autobusa u jutarnjim satima. Dolazak u Mariju Bistricu, malo zagorsko mjesto poznato po Svetištu Majke Božje Bistričke, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj. Po dolasku, slijedi obilazak Bazilike Majke Božje Bistričke, a potom obilazak križnog puta s 12 postaja koje opisuju muku Isusovu. Nakon obilaska križnog puta, slijedi odlazak do jednog od poznatih medičara gdje ćemo prisustvovati prezentaciji izrade LICITARSKIH SRCA, KONJIĆA koji su okrunjeni kao UNESCO-va nematerijalna baština. Licitar se oblikuje modelima, peče, suši i boji raznim jestivim bojama. Svaki obrtnik ukrašava licitar na poseban način, često sa slikama, malim zrcalima i stihovima ili porukama. Licitarsko srce je najčešći motiv, i često se priprema za vjenčanja, Nakon prezentacije, slijedi odlazak autobusom do Gornje Stubice gdje ćemo posjetiti Gupčevu Lipu – jedini živi svjedok seljačke bune iz 1573. godine pod kojom je Matija Gubec, prema narodnoj predaji, okupljao svoje istomišljenike. U maloj kleti pokraj lipe, očekuje nas tradicionalno zagorsko jelo – ZAGORSKI ŠTRUKLI. Nakon degustacije, slijedi odlazak u obilazak baroknog DVORCA ORŠIĆ koji danas funkcionira kao Muzej seljačkih buna, a podigao ga je grof Krsto Oršić 1756. godine. Nakon obilaska, slijedi odlazak do vinarije Vinski vrh gdje nas u ugodnom ambijentu dočekuje domaćin te uz prezentaciju vina, degustirat ćemo njihova poznata vina: MIRISNI TRAMINAC, PINOT SIVI i RAJNSKI RIZLING koji su ponos Vinskog vrha, a posebno valja naglasiti da ćemo imati prilike degustirati i CENTURION pjenušac koji je također domaći proizvod vinarije. Nakon degustacije, očekuje nas večera najpoznatijeg zagorskog jela, ZAGORSKA PURICA S MLINCIMA koja je već prepoznatljivi brend Hrvatskog zagorja. Nakon večere, odlazak do Donje Stubice, smještaj u hotel, noćenje.

2. dan:
Doručak. Nakon doručka, slijedi odlazak autobusom do KRAPINE gdje ćemo posjetiti novouređeni suvremeni Muzej krapinskih neandertalaca, obilazak muzeja uz stručno vodstvo kustosa. Nakon obilaska, slijedi odlazak prema Desiniću gdje ćemo posjetiti Vinotočje Pod Taborom u kojem ćemo degustirati najzastupljenije dvije vrste vina Hrvatskog zagorja: GRAŠEVINU I RIZLING, a uz vino degustirat ćemo tradicionalne zagorske slastice ZAGORSKU KUKURUZNU ZLEVKU i BUČNICU SA SIROM. Nakon degustacije, slijedi posjet Dvorcu Veliki Tabor iz 15 st. koji se smjestio na 334 m n/v. – obilazak dvorca uz stručno vodstvo kustosa. Nakon obilaska dvorca, slijedi odlazak na seosko gospodarstvo Grešna Gorica smještenog u blizini dvorca gdje nas očekuje tipičan zagorski ručak: ZAGORSKA JUHA OD KRUMPIRA kao predjelo, a za glavno jelo imat ćemo BUNCEK SA ZELJEM što je već stoljećima omiljeno jelo u Hrvatskom zagorju. Nakon ručka, povratak autobusom u Donju Stubicu, smještaj u hotel, slobodno do večere (za kupanje u toplicama), večera, noćenje.

3. dan:
Lepoglavska čipkaDoručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do Trakošćana gdje se nalazi istoimeni Dvorac Trakošćan iz 13. stoljeća koji je kulturno dobro, zaštićena povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Nakon razgleda dvorca, slijedi odlazak do Lepoglave gdje ćemo posjetiti Gradski muzej u kojem je izložena poznata Lepoglavska čipka koja je inače pod zaštitom UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština što je veoma bitno za spomenuti. Prilikom obilaska muzeja, imat ćemo prilike vidjeti brojne čipkarske radove, a isto tako moći ćemo uživo vidjeti prezentaciju izrade lepoglavske čipke. Nakon obilaska, slijedi odlazak do baroknog grada Varaždina gdje nas u jednom od varaždinskih restorana očekuje ručak još jednog zagorskog specijaliteta – ZAGORSKI VINSKI GULAŠ koji se već stoljećima radi po starim receptima iz davnina. Nakon ručka, slijedi obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: STARI GRAD, VARAŽDINSKO GROBLJE, GRADSKI TRG … Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. dan:
Doručak. Nakon doručka, slijedi odlazak autobusom do Čakovca – razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: STARI GRAD ZRINSKIH, MUZEJ MEĐIMURJA … Nakon razgleda grada, slijedi odlazak na Vinsku cestu Međimurja gdje ćemo posjetiti dva poznata vinara CMREČNJAK I JAKOPIĆ. U vinariji Cmrečnjak degustirat ćemo vrhunska vina: SILVANAC ZELENI, MUŠKAT ŽUTI i URBANSKI BISER, a kako bismo upoznali bogatstvo tradicionalne međimurske gastronomije probat ćemo MEĐIMURSKE LANGUŠE i MEĐIMURSKE ŠIŠKRLINE koji se tradicionalno pripremaju u Međimurju, a poslužuju se kao predjelo ili čak i kao desert nakon jačih jela. U Vinariji Jakopić očekuje nas raskoš vinskih sorti pa ćemo degustirati dvije vrste vina: MOSLAVAC i mješavinu domaćih sorti koje ova vinska kuća nudi svojim posjetiteljima, a uz navedene vina biti će poslužena i ŽEMLENJAČA Z MAKOM, slastica tradicionalne međimurske kuhinje. Nakon degustacije, slijedi odlazak do Štrigove gdje ćemo posjetiti Crkvu sv. Jeronima iz 1738. godine. U blizini Štrigove, nalazi se seosko gospodarstvo Goričanec gdje nas dočekuje riblji ručak: ŠARAN U KUKURUZNOM BRAŠNU iz rijeke Mure i međimurski krumpir. Nakon ručka, povratak autobusom prema mjestu polaska.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: ovisi o broju putnika

CIJENA UKLJUČUJE:
smještaj u hotelima u Donjoj Stubici i Varaždinu na bazi 1 polupansiona + 1 noćenje s doručkom, prezentaciju medičara, degustaciju štrukli u Gornjoj Stubici, ulaznicu za dvorac Oršić, degustaciju vina i večeru u Vinskom Vrhu, ulaznicu za muzej u Krapini, degustaciju vina u Vinotočju Pod Taborom, ulaznicu za dvor Veliki Tabor, ručak u Grešnoj Gorici, ulaznicu za dvorac Trakošćan, ulaznicu za muzej u Lepoglavi, ručak u Varaždinu, razgled grada Čakovca, degustacije u vinarijama Cmrečnjak i Jakopić, ručak na seoskom gospodarstvu Goričanec, licenciranog turističkog pratitelja.


Pošaljite upit