• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

Bogatstvo Slavonije u zalogaju i kapljici

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:
baranjska kuća vinoPolazak autobusa u jutarnjim satima. Dolazak u Požegu te razgled grada u pratnji vodiča: TRG SV. TROJSTVA, GRADSKA GIMNAZIJA … Nakon razgleda, slijedi vožnja do Kutjeva gdje ćemo posjetiti Stari podrum i degustirati 3 vrste vrhunskih vina: GRAŠEVINU, TRAMINAC i PINOT SIVI. Nakon degustacije vina, slijedi odlazak autobusom do mjesta Višnjica gdje se nalazi jedno od najljepših imanja u Hrvatskoj – Pustara Višnjica. Nakon srdačne dobrodošlice domaćina, slijedi obilazak imanja: ergela, uzgoj jelena lopatara, “vrt dobrih susjeda” na kojem je najviše zastupljen uzgoj batata … Smještaj u sobe, slobodno do večere. Prije večere u etno galerijskom prostoru imanja prisustvovat ćemo prezentaciji vina Vinarije Kufner iz Slatine gdje ćemo degustirati FRANKOVKU i PINOT CRNI. Nakon degustacije, očekuje nas večera u kojoj ćemo upoznati jela od batata: JUHA OD BATATA, ODREZAK JELENA LOPATARA U UMAKU OD BATATA, KOLAČ OD BATATA. Večernje druženje, noćenje.

2. dan:
Doručak. Nakon doručka, slijedi odlazak autobusom do PP Papuk gdje nas kod planinarskog doma Jankovac očekuje stručni vodič – rendžer. Slijedi odlazak u obilazak poučne staze Jankovac koja uključuje obilazak tirkiznih jezera u kojima obitavaju pastrve, staklarsko groblje, grobnica grofa Jankovića i svakako valja spomenuti slap Skakavac koji je posebna atrakcija parka. Nakon obilaska poučne staze, očekuje nas SLAVONSKI ČOBANAC od divljači koji se priprema u kotliću na otvorenoj vatri. Nakon ručka, odlazak autobusom do Našica gdje ćemo posjetiti Dvorac Pejačević iz 1811. godine i arboretum kojeg krasi veliki park oko dvorca u samom središtu grada. Nakon obilaska, smještaj u hotel Park te večera uz slavonske tamburaše koji će nas zabaviti svojom glazbom i bećarcima, a u pripetavanju bećaraca sudjelovati će i gosti. Bećarac je vokalno – instrumentalni napjev popularan na području Slavonije, Baranje i Srijema, veselog je i vedrog teksta, najčešće prožet alegorijama i metaforama i svakako treba napomenuti kako je na popisu UNESCOVE zaštite nematerijalne baštine. Noćenje.

3. dan:
baranjska kuća hranaDoručak. Nakon doručka, slijedi odlazak autobusom do PP Kopački rit – obilazak parka uz stručno vodstvo pješice i brodom tijekom kojega ćemo imati prilike upoznati bogatstvo flore i faune te mnoge zanimljivosti parka. Nakon obilaska, odlazak autobusom do malog baranjskog mjesta Karanac gdje ćemo obići imanje Baranjska kuća, najpoznatijeg seoskog gospodarstva u ovom dijelu Hrvatske. Po dolasku dočekuje nas piće dobrodošlice – domaća RAKIJA ŠLJIVOVICA koja se tradicionalno pije u Slavoniji i Baranji, a zatim ćemo degustirati domaće specijalitete tipične za ovaj kraj: domaći ČVARCI, SLAVONSKE KOBASICE, ŠVARGLE, ŠARANI NA RAŠLJAMA … Nakon ručka, slijedi odlazak do Osijeka – razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Smještaj u hotel, slobodno do večere, noćenje.

4. dan:
Doručak. Nakon doručka, slijedi odlazak do Vukovara – razgled grada u pratnji vodiča: KRIŽ NA DUNAVU, OVČARA, MEMORIJALNO GROBLJE…, a svakako treba spomenuti posjet Dvorcu Eltz u kojem je otvoren novi suvremeni Muzej grada Vukovara sa svojim stalnim postavom i multimedijalnom prezentacijom povijesti grada Vukovara na dva kata.

Nakon obilaska muzeja, slijedi odlazak u vukovarsku luku – ukrcaj na brod i vožnja Dunavom do Iloka, a na brodu će nam biti posluženi tradicionalni slavonski kolači OREHNJAČA I MAKOVNJAČA.
Po dolasku u Ilok, odlazimo na ručak u restoran hotela Dunav. Specijalitet ovoga restorana je Slavonski FIŠ PAPRIKAŠ bez kosti uz domaći kruh iz krušne peći. Nakon ručka, slijedi odlazak u razgled grada i dalje vožnja turističkim vlakićem Traminac ekspres koji nas vozi vinskom cestom kroz nepregledne iločke vinograde uz zaustavljanja na atraktivnim lokacijama. Slijedi odlazak u Iločke podrume na degustaciju vina. Smještaj u sobe, večera, noćenje.

5. dan:
đakovo-ergela 2Doručak. Nakon doručka, odlazak autobusom do Đakova – obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča gdje svakako treba spomenuti Đakovačku katedralu. Nakon razgleda grada, slijedi odlazak do mjesta Trnava nedaleko od Đakova gdje ćemo degustirati MISNA VINA koja su veoma cijenjena od strane svjetskih enologa. Nakon degustacije, odlazak do ĐAKOVAČKE ERGELE LIPICANACA – obilazak ergele uz stručno vodstvo i upoznavanje s ovim plemenitim životinjama. Po završetku obilaska, slijedi odlazak na ručak na seosko gospodarstvo Antin Stan gdje nas dočekuje domaćin s rakijom šljivovicom i pogačicama od čvaraka koje se u Slavoniji nude već desetljećima, a puni doživljaj bogatstva slavonske kuhinje okusit ćemo glavnim jelom – ODOJAK S RAŽNJA. Nakon ručka, slijedi odlazak autobusom do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti poznatu Brodsku Tvrđavu gdje je u obnovljenom dijelu otvorena “Galerija Ružić i suvremenici” na oko 1800 četvornih metara – obilazak galerije uz stručno vodstvo kustosa. Nakon obilaska Galerije, povratak autobusom prema mjestu polaska.

CIJENA PO OSOBI: ovisi o broju putnika

CIJENA UKLJUČUJE: smještaj u 1/2 sobi na bazi 4 polupansiona, degustaciju vina u Kutjevačkim podrumima, degustaciju vina u Pustari Višnjica, ulaznicu za PP Papuk, ručak u PP Papuk, ulaznicu za dvorac Pejačević, ulaznicu za PP Kopački rit, ručak u Baranjskoj kući, ulaznicu za dvorac Eltz, vožnju brodom po Dunavu, ručak u Iloku, degustaciju vina u Iločkim podrumima, degustaciju vina u Trnavi, ulaznicu za ergelu u Đakovu, ručak na imanju Antin Stan, ulaznicu za Galeriju Ružić, turističkog pratitelja tijekom putovanja.


Pošaljite upit