• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

NAPOLI-AMALFI – ČAROBNI JUG ITALIJE

Termin putovanja: 30.5.2018. GARANTIRANI POLAZAK
Zrakoplovom i autobusom

*** VRIJEDNOST VIŠE – UKLJUČEN IZLET NA OBALU AMALFI!!!!

SORRENTO- COSTA AMALFITANA – CAPRI– POMPEJI- VEZUV- NAPULJ

Otputujte na Capri, „otok ljubavi“ i kušajte talijanski bella vita u najizvornijem obliku, uživajte u Sorrentu i njegovoj prelijepoj arhitekturi, isprobajte famozni limoncello i prepustite se šarmu južne Italije. U Napulju gradu pod Vezuvom, isprobajte najbolju pizzu. U blizini Napuljskog zaljeva, na južnoj obali Sorentinskog poluotoka, nalazi se obala Amalfi. Duž obale nižu se mjestašca na obroncima strmih stijena s pastelno žutim, plavim i ružičastim kućicama. Ova poznata turistička destinacija spada u najljepši dio obalne Italije, a zbog svojih prirodnih ljepota i bisera arhitekture proglašena je UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom.

Program putovanja:

1. dan – ZAGREB – TRST – NAPULJ – HOTEL NA PODRUČJU SORRENTA

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Trst (po želji uz doplatu), sa mogućnošću ukrcaja u Karlovcu i na Vratima Jadrana – Sjever. Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika u 14:00 sati te prijava i direktan let za Napulj u 16:05. Po slijetanju U zračnu luku Aeroporto Internazionale di Napoli u 18:25 sati Slijedi transfer autobusom do hotela na području Sorrenta. Odlazak javnim gradskim prijevozom do Sorrenta, orijentacijska šetnja sa pratiteljem putovanja Sorrentom – gradom sunca i prekrasnih pejsaža. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan CJELODNEVNI IZLET OBALA AMALFI

Doručak. Odlazak na izlet na obalu Amalfi koju zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Već sama vožnja obalom oduzima dah dok čarobna mjestašca uz obalu upotpunjuju dojam. Prvo radimo foto pauzu iznad slikovitog Positana – ribarskog mjestašca šarenih kućica, smještenog na litici. Već na prvoj pauzi možete isprobati smješi sok od lokalnog voća( limuna i narandži). Slijedi vožnja do grada Amalfi, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom zbog iznimne ljepote. Šetnja do katedrale sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom, slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz esspreso ili možda limoncello. Nastavak vožnje do Ravella gdje ćemo vidjeti Katedralu s brončanim vratima s opisima biblijskih prizora, te Villu Rufolo u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Slobodno vrijeme za aperol. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan CJELODNEVNI IZLET POMPEJI – VEZUV (FAKULTATIVNO)

Doručak. Odlazak autobusom do arheološkog nalazišta Pompei, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. godine te je ostao konzeviran pod debelim slojevima pepela (4-5 m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča, šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Nastavak vožnje do Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200 m nadmorske visine. Posljednja jača erupcija vulkana bila je 1944. godine i od tada miruje. Za lijepog vremena s vrha vulkana se pruža prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Nakon šetnje povratak do hotela. Noćenje.

4. dan CJELODNEVNI IZLET CAPRI – SORRENTO (FAKULTATIVNO)

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na rajski Capri: vožnja brodom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta, poznatog po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina, mogu se uočiti ruševine Palazzo a Mar te nepregledni Bagni di Tiberio. Odlazak žičarom na Belvedere Migliera, prekrasan vidikovac/liticu s koje se pruža predivan pogled. Nastavak razgleda mjesta Capri smještenog 142 metra iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp…Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te uživanje u ljepotama čarobnog Capria. Povratak brodom za Sorrento. Slobodno vrijeme u Sorrentu- gradu mediteranskog duha, prepunog cvijeća, voća, zaštitni znak je limun od kojeg se pravi tradicionalni liker limoncello. Šetnja gradom te odlazak na degustaciju limoncella. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – NAPULJ – TRST – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Nakon ispijene jutarnje kave, polazak u pravcu Napolia. Odlazak u razgled gradskog povijesnog središta s vodičem: Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo… Nakon razgleda, slobodno vrijeme u gradu. Predlažemo odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja u središtu grada. Nacionalni arheološki muzej jedan je od glavnih muzeja, a smatra se i najvažnijim zbog artefakata iz rimskog carstva. Tu se nalaze i mnoge iskopine iz Pompeja, kao i Herkulaneja, antičkog grada u Napuljskome zaljevu koji je stradao kad i Pompeji. Napoli obiluje brojnim restoranima gdje posjetitelji mogu uživati u jelima i desertima domaće talijanske kuhinje. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci. Polazak zrakoplova prema voznom redu u 18:25 sati. Dolazak u Trst predviđen je u 19:45 sati. Za sve koji uplate organiziran je prijevoz autobusom do Rijeke (Vrata Jadrana), Karlovca i Zagreba. Očekuje dolazak se u kasnim večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA: 2.990 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

REDOVNA CIJENA: 3.190 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Trst – Napulj–Trst
jedan komad predane prtljage do 20 kg i jedan komad ručne prtljage
prijevoz autobusom prema programu u Italiji
4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* na području Sorrenta (Sorrento, Piano di Sorrento ili Meta di Sorrento
Izlet na obalu Amalfi ( foto stop Positano, obilazak gradova Amalfi i Ravello)
licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja,
Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 990 kn
Povratni transfer na relaciji Zagreb – Trst – Zagreb 450 kn
doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
Obavezne doplate:

boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Sorentu (€ 1,00 po osobi/danu)
Popusti:

dijete na pomoćnom ležaju 290 kn
FAKULTATIVNI IZLETI:

Cjelodnevni izlet na otok Capri 480 kn -cijena uključuje transfer autobusom hotel – Sorrento- luka – hotel, hidrogliser na relaciji Sorrento-Capri-Sorrento, uspinjača Capri, razgled Capria u pratnji pratioca putovanja – min. 15 prijavljenih putnika
Cjelodnevni izlet Pompei i Vezuv 550 kn ( cijena uključuje autobusni prijevoz, stručno vodstvo u Pompeima, ulaznicu u Pompeje, ulaznicu u Vezuv uz stručno vodstvo) – min. prijavljenih putnika 15
Informacije o avio prijevozniku: Volotea
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Minimalan broj putnika: 25


Pošaljite upit