• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

KRSTARENJE BRODOM SPALATO

  SPLIT  – OMIŠ/PUČIŠĆA  –KORČULA  – LASTOVO  –RAVNIK – KOMIŽA/VIS  –BIŠEVO – STARI  GRAD  –BOL  – SPLIT

 

DATUM PUTOVANJA: 04.8.-11.8.2018.

SPALATO – BROD PREMIUM SUPERIOR KATEGORIJE

Program krstarenja: 

  1. dan – Split – Omiš/Pučišća

Polazak iz splitske luke u 13:00 sati i krstarenje duž dalmatinske obale. Nakon popodnevnog kupanja, ovisno o vremenskim prilikama nastavljamo putovanje prema Omišu ili Pučišćima na otoku Braču. Omiš je slikoviti gradić usječen u strme planinske litice kroz koje rijeka Cetina već stoljećima pronalazi svoj put k moru. Ovdje možete isprobati RAFTING na rijeci Cetini, penjati se na staru tvrđavu iznad grada. Pučišća su tipično mediteransko mjesto smješteno na sjevernoj obali otoka Brača u dnu duboke uvale. Kolijevka su poznatog bračkog kamena uz koji je vezana čitava povijest mjesta, a ovdje se nalazi i jedna od samo nekoliko kamenoklesarskih radionica u Europi. Moguć posjet klesarskoj radionici. U Pučišćima možete uživati u kristalno čistom moru, prelijepoj prirodi, domaćoj hrani, te vinu i maslinovom ulju.

  1. dan – Omiš/Pušišća – Korčula

Kad se ujutro popnete na palubu, Omiš/Pučišća će već biti iza vas. Nakon prijepodnevnog kupanja u kristalno plavom moru, ručak će biti poslužen na samom vrhu poluotoka Pelješca u uvali Lovište ili mirnoj uvali Kneža na otoku Korčula. Tijekom popodneva možete razgledati Korčulu, rodno mjesto Marka Pola. Ako ste ljubitelj legendi i bajkovitih priča, gradske zidine Korčule kriju ih na stotine samo za vas. Za večernje sate preporučamo posjet jednoj od brojnih korčulanskih konoba unutar starog grada ili posjet barovima u blizini. Noćenje u luci.

  1. dan – Korčula – Lastovo

Kratka jutarnja šetnja gradskom tržnicom uvod je u novu plovidbu, ovaj put ka Lastovu, najudaljenijem naseljenom dalmatinskom otoku zbog čega su ga Rimljani prozvali Carskim otokom. Usidreni u luci Ubli, imate priliku posjetiti zaštićeni Park prirode ili pak posjetiti najveće naselje na otoku – Lastovo i uživati u šetnji uličicama starog grada. Otok je okružen mnoštvom manjih otočića, sa mnogobrojnim uvalama pogodnim za ronjenje, a poznat je i po brojnim crkvicama i neobičnim dimnjacima.

  1. dan – Lastovo – Ravnik (Zelena špilja) – Komiža/Vis

Nakon doručka plovimo prema otoku Visu, koji je godinama bio zatvoren za posjet turista zbog prisutnosti mornarice, što mu daje poseban šarm jer je zadržao izgled Mediterana kakav je nekada bio. U neposrednoj blizini Visa nalazi se otočić Ravnik, na kojem je smještena Zelena špilja. Ona je ime dobila po neobičnom svjetlu koje se oslikava u moru, a dopire iz otvora na svodu ove špilje. Ukoliko poželite, možete se i okupati. Ovisno o vremenskim prilikama plovimo dalje prema gradu Komiži ili gradu Visu gdje noćimo. Komiža je tipično mediteransko mjesto na zapadnoj obali Visa, gdje se rodilo ribarstvo istočne obale Jadrana. Uživajte u šetnji uskim uličicama i bogatoj baštini ili možda u šljunčanim plažama s izvorima pitke vode koji se protežu uzduž cijele istočne obale komiškog zaljeva.
Grad Vis smješten je na sjevernoj strani otoka, a razvio se uz ostatke antičke Isse, prvog urbanog središta u Hrvatskoj. Ukoliko ste zainteresirani, možete posjetite ostatke rimskih termi, gradski muzej ili prošetati obalom uživajući u pogledu na prekrasne villae rusticae.

  1. dan – Komiža/Vis – Biševo (Modra Špilja) – Stari Grad

Rano ujutro krećemo prema otočiću Biševu kako bismo posjetili Modru špilju, prekrasan prirodni fenomen, ukoliko nam to dozvole promjenjive i ponekad teške vremenske prilike ovog kraja. Slijedi kratak posjet Komiži/Visu i nastavak plovidbe prema Starigradu na otoku Hvaru, najsunčanijem jadranskom otoku. Slobodno popodne iskoristite za upoznavanje ovog jedinstvenog grada, čije je polje, kao najstarija u Hrvatskoj i najbolje očuvana starogrčka parcelacija gradskog zemljišta na Mediteranu s pripadajućom gradskom jezgrom uvrštena na popis svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

  1. dan – Stari Grad – Bol

Nakon doručka krećemo prema prekrasnom otoku Braču i poznatom mjestu Bolu, gdje je predviđeno kupanje na poznatoj plaži Zlatni Rat i noćenje.

  1. dan – Bol – Split

Ovaj dan provesti ćemo uglavnom na kupanju u uvalama otoka Šolte ili susjednog Brača. U popodnevnim satima povratak u Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj i glavni grad regije Dalmacije. Nudimo vam mogućnost za razgled stare gradske jezgre (Dioklecijanove palače pod zaštitom UNESCO-a) uz vodiča na engleskom jeziku.

  1. dan – Split

Nakon doručka preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja s nadom ponovnog susreta na nekom od brodova Katarina line flote.

 

CIJENA U 1/2 KABINI = 7.200,00 kn

 

Cijena uključuje

– krstarenje motornim jedrenjakom
– smještaj u dvokrevetnoj kabini na palubi na osnovi 7 polupansiona po osobi (kontinentalni doručak i ručak)

 

Cijena ne uključuje

– boravišna pristojba i lučke pristojbe plaćaju se na licu mjesta i obavezne su (300 kn)


Pošaljite upit