• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

BUGARSKA – uključeni ručkovi i večere

DATUM PUTOVANJA:
02.04.-08.04.2018.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan, ZAGREB – PLOVDIV
Polazak autobusom iz Zagreba s BORONGAJA u 22:00h. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.

2. dan, PLOVDIV
Dolazak u PLOVDIV oko 12:00h. Smještaj u hotel. Prije razgleda grada odlazak na ručak u restoran. Nakon ručka slijedi razgled grada: Gornji i Donji grad, crkva sv. Konstantina i Helene, šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Stari grad je poznat po svojoj očuvanosti te ćemo imati priliku vidjeti ostatke tračke utvrde iz V.st. pr.Kr, ali i dobro očuvane arheološke ostatke iz rimskog razdoblja poput rimskog foruma i amfiteatra zbog kojih se Plovdiv nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske zaštićene baštine. Plovdiv je poznat po svojim pitoresknim crkvama, poznatoj džamiji i kućama sa specifičnom arhitekturom iz razdoblja bugarske renesanse s kraja 18. stoljeća koje uistinu doprinose posebnosti ovog grada. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

3. dan, PLOVDIV – DOLINA RUŽA – SOZOPOL – BURGAS
Doručak. Vožnja prema Kazanlaku i Dolini ruža. Prekrasna velika polja ruža u okolici Kazanlaka poznata su po čarobnom mirisu i proizvodnji poznatog parfema. KAZANLAK je poznat i po tračkim grobnicama i zlatnim riznicamai nalazi se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. U Dolini kraljeva ostatci su grobnica kraljeva koji su stoljećima vladali tračkim teritorijem. Slobodno vrijeme. Nastavljamo vožnju prema najljepšem bugarskom obalnom gradu koji je svojevrsni umjetnički centar – SOZOPOLU. Sozopol je u bio važna grčka luka, a antički ostaci sačuvani su do danas. Po dolasku u Sozopol, razgled grada čiji je centar proglašen muzejskim dobrom s više od 180 kuća izgrađenih od kamena i drveta krajem 18. st. pod utjecajem crnomorske arhitektonske škole. Relikvije sv. Ivana Krstitelja čuvaju se u Crkvi sv. Ćirila i Metoda, koja privlači hodočasnike iz cijelog svijeta. Nastavak vožnje do hotela u Burgasu. Večera u restoranu. Smještaj u hotel i noćenje.

4. dan, BURGAS – NESEBAR – VARNA
Doručak. Odlazak u NESEBAR – jedan od najstarijih europskih gradova, utemeljen prije 3200 godina pod nazivom Mesembria. Dio antičkih zidina ostao je sačuvan do danas te je zbog toga grad uvršten na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Mogućnost posjeta crkvi Krista Pantokratora. Nastavljamo vožnju za VARNU. Po dolasku smještaj u hotel. Odlazak na razgled grada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

5. dan, VARNA – VELIKO TARNOVO – SOFIJA
Doručak. Odlazak u pravcu mjesta VELIKO TARNOVO. Po dolasku oko 12:00 sati razgled grada stare prijestolnice s tipičnim očuvanim povijesnim ulicama, spomenicima i mostovima. Nakon razgleda ručak u restoranu. Fakultativno predlažemo posjet utvrdi Carevec, jednom od najposjećenijih spomenika Bugarske ili slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Sofiji. Po dolasku u SOFIJU, smještaj u hotel. Kraće slobodno vrijeme te odlazak na tradicionalnu večeru u restoran s folklornim programom. Povratak u hotel i noćenje.
6.dan, SOFIJA
Doručak i odlazak na razgled grada: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol Sofije, Parlament, džamija Banja Baši, Sofijska sinagoga, nacionalno kazalište, kraljevska palača. Slobodno vrijeme za shopping ili fakultativno odlazak do samostana RILA, kojeg je u 11. t. utemeljio Sv. Ivan od Rile, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Sofiju. Večera u restoranu. Povratak u hotel i noćenje.
7. dan, SOFIJA – BEOGRAD – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i povratak za Zagreb. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Ručak u restoranu na putu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI = 3.650,00 kn
*cijena rađena na bazi 35 putnika
Doplata za 1/1 sobu = 490,00 kn

U CIJENU SU UKLJUČENE USLUGE:
* prijevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu
* stručni turistički pratitelj putovanja
* 1 x polupansion u hotelu 4* u Plovdivu
* 1 x polupansion u hotelu 4* u Varni
* 1 x noćenje/doručak u hotelu 4* u Burgasu
* 2 x noćenje/doručak u hotelu 4* u Sofiji
* 1 x večera u restoranu u Burgasu
* 1 x večera u restoranu u Sofiji
* 1 x tradicionalna večera sa folklornim programom u restoranu u Sofiji
* ručak u restoranu u Plovdivu s uključenom 1 čašom vina
* ručak u restoranu Veliko Tarnovo s uključenom 1 čašom vina
* ručak u restoranu u Srbiji zadnji dan putovanja
* putno inozemno zdravstveno osiguranje

Informativne cijene ulaznica za objekte koji se fakultativno mogu posjetiti: Amfiteatar i rimski Forum u Plovdivu = 3 € / grobnica u Dolini kraljeva u Kazanlaki = 3 € / utvrda Carevec u Veliko Tarnovo = 3 € / crkva Krista Pantokratora u Nessebaru = 1,50 € / Muzej manastira u Rili = 4 € / katedrala Aleksandra Nevskog u Sofiji = 4 €

Bugarska je država u jugoistočnoj Europi. Glavni grad joj je Sofija. Graniči s Grčkom na jugu, Turskom na jugoistoku, Srbijom na zapadu, Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku izlazi na Crno more. Od 2007. godine članica je Europske unije.
Grad Sofija, u podnožju planine Vitoše, ima 1.376.461 stanovnika (2010.) i glavni je grad Bugarske. Kako je osnovana prije sedam tisuća godina, Sofija je drugi najstariji glavni grad u Europi. U povijesti je imala više imena, a ostaci starog grada su i danas vidljivi. Sofija je prvo bila tračka naseobina po imenu Serdica, nazvana po tračkom plemenu Serda. Ova pravoslavna metropola ima mnoštvo crkava, među kojima su značajnije crkva Svetog Jurja, Svete Sofije i katedrala Aleksandra Nevskog, te džamija Banja Baši. Geslo grada je “Raste, ali ne stari”.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Bugarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.


Pošaljite upit