• Hrvatski
  • English
phone+ 385 1 4873 061 Radno vrijeme:

Pon - Pet: 09:00 - 17:00

Subota: 09:00 - 13:00

emailagencija@media-turist.hr

 

RAB: FANTASTIČAN OTOK SREĆE

Ukoliko želite ugođaj južnog Jadrana, a ipak vam je malo predaleko, Rab je mjesto za vas.  Sa svojim 2.600 sunčanih sati godišnje idealno je mjesto za bezbrižno ljetovanje.

Glavno mjesto na otoku je istoimeni grad Rab, koji je ujedno i  višestruki dobitnik priznanja za najbolje turističko mjesto na Jadranu. Smjestio se na uskom prostoru tla koje prodire u mora, a okružen je drvenim zidinama. Njegovu prepoznatljivu vizuru čine četiri zvonika zbog kojih grad nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola. To su zvonici katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Evanđelista (smješten pored ruševina crkve), crkve sv. Andrije Apostola i crkve sv. Justine.

Plaže

Rab je otok s najviše pješčanih plaža na Jadranu, a i oni koji nisu ljubitelji pijeska mogu uživati u stjenovitim obala i plažama prekrivenim oblutcima. Neka od imena koja ste sigurno čuli su Rajska plaža, Suha Punta i  Sahara, a u samom gradu Rabu popularna je plaža Banova vila.

Rapska fjera

Ovaj neslužbeni vrhunac ljeta odvija se od 25. do 27. srpnja. To je prilika svim rapskim obrtnicima, zanatlijama i kulturno-umjetničkim društvima da se predstave kroz demonstraciju tradicionalnih zanata i vrijednosti. Također, predstavljaju se i domaći autohtoni proizvodi i običaji te način života u povijesti Raba.

Rapska torta

Posjet Rabu ne smije proći bez kušanja tradicionalne slastice – rapske torte. To nije torta u klasičnom smislu već suhi kolač s bademima, limunima i likerom od višanja “Maraschino”. Legenda kaže da je ova slastica prvi put poslužena papi Aleksandru III. još davne 1177. godine. Radila se kao specijalitet u najbogatijim kućama rapskih patricija još prije 300 godina u vrijeme Venecije.

Osim rapske torte kušajte i muštaćone, biškotine, medenjake, ušećerene bademe, arancine, limuncine i rapski smokvenjak.

Gradski lapidarij Rab

U stalnom postavu izlaže zbirku kamenih spomenika od 2. do 18. stoljeća. Među 162 izložena predmeta najbrojniji su primjerci dekorativne arhitektonske plastike i kamene opreme interijera crkvene i stambene arhitekture.

Ako se i vama sviđa sve što ste pročitali nudimo Vam organizirani ili mogućnost individualnog aranžmana na otoku Rabu.


Pošaljite upit